Leden 2014

Nepečený čokoládový cheesecake

26. ledna 2014 v 13:26 | PT |  Food
Ahojte!

Dnes som si pre vás pripravila jeden jednoduchý, rýchly a hlavne chutný koláčik.
Ako ste sa z názvu dozvedeli, ide o nepečený cheesecake.








Potrebujeme:
1 až 2 balenia Bebe keksov (podľa hrúbky cesta)
400g čokolády na varenie (najlepšie aspoň 50%)
500g jemného tvarohu
2 smotany na šľahanie (400ml)
maslo (na 1 balenie keksov cca 100g)

Postup:
video TU
podrvíme/rozmixujeme Bebe keksy
ja som použila 1 balenie hnedých a pol balenia svetlých

zalejeme roztopeným maslom (cca 150g)
vznikne nám cesto

do formy vystlanej alobalom dáme cesto, ktoré utlačíme

do misky si dáme tvaroh

prilejeme smotanu (250ml)

zmiešame, vznikne nám takáto hmota

medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme 300g čokolády a necháme ju jemne ochladnúť,
potom ju pridáme do plnky

plnku natrieme na cesto
ak chcete, aby bol koláčik dvojfarebný, stačí ak si rozdelíte plnku (potom stačí roztopiť menej čokolády)
a robíte vrstvy

vrch sa snažte uhladiť

vo vodnom kúpeli si v 150ml smotany si rozpustíme zvyšnú (100g) čokoládu, necháme jemne vychladnúť a nalejeme na koláč, ktorý dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky

cheesecake ozdobíme a možeme podávať

Čas príravy: 30 minút
Náročnosť: ☺/☺☺☺☺☺


Dúfam, že sa vám recept páčil, ak áno, dajte mi vedieť v komentároch.



Prajem vám pekný deň a dobrú chuť!

PT´:)





Slovenská dedina

1. ledna 2014 v 11:37 | PT |  Travel
Ahojte!

Hneď na úvod vám chcem zaželať všetko dobré v novom roku 2014!
No a teraz sa môžem vrhnúť na článok. Kto blog sleduje už dlhšie, určite vie, že rada fotím (len na amatérskej úrovni).
A keďže som nedávno bola na typickej dedine, rozhodla som sa urobiť pár záberov. Opäť to budú fotky krajiny- okolitej vidieckej.
Viem, že takýto štýl fotiek asi nie je každému po chuti, ale ak sa vám páčia, budem rada, ak mi dáte vedieť v komentároch.Tiež môžete vybrať, ktorá fotka je vaša naj.


















Tak to je na dneš všetko.

Pekný deň!


PT´:)