Březen 2016

Breakfast inspiration #1

24. března 2016 v 13:13 | PT |  Food



Ahoj,
dnes som sa rozhodla pridať článok s pár fotkami, na ktorých môžete vidieť moje raňajky. Povedala som si, že takéto články, z ktorých môžete čerpať inšpiráciu sú fajn, no nie? Teda aspoň ja osobne sa inšpirujem rada.

Ráno som premýšľala, čo si dať na raňajky a napadlo mi, že prečo nespojiť všetko, čo mám rada. A tak vznikli toasty so syrom, paradajkou a čerstvou pažítkou. Pre milovníkov sladkého som ako zdravý dezert do pohára navrstvila jemný odtučnený tvaroh, pridala obľúbené cereálie, opäť tvaroh, na vrch som pridala trochu medu, pár čučoriedok, a všetko som posypala kokosom. Ako nápoj som zvolila čistú vodu s trochou citrónovej šťavy a pár kvapkami stévie.
V tomto chutnom a rýchlom (tiež pekne vyzerajúcom) jedle máte zastúpenú vlákninu, bielkoviny, zdravé cukry,...
Toto jedlo patrí medzi moje najobľúbenejšie raňajkové jedlá. Aké je to vaše? Dajte mi vedieť v komentároch!

Pekný deň!








Domáca čokoládová nátierka

19. března 2016 v 11:02 | PT |  Food
Ahoj!

Dnes som sa rozohodla pre vás napísať recept na domácu čokoládovú nátierku. Ospravedlňujem sa hneď na začiatku, že pri tomto článku nebudú fotky, ale nebol plánovaný a píšem ho na požiadanie. Ale hneď ako si tú nátierku opäť pripravím, fotky doplním.

Potrebujete: (na cca štyri 3dcl sklíčka)
2 kg jabĺk
100g kakaa
1 horkú čokoládu
1 nugátovú čokoládu
3 vanilínové cukry
cukor/náhradné sladidlo (napr. stévia) podľa chuti, resp. jabĺk


Postup:
Očistené a nakrájané jablká rozvaríme s trochou (cca 1dcl) vody, potom ich poriadne rozmixujeme. Následne pridáme ostatné súroviny a varíme cca 5 minút, pokiaľ sa všetko nerozpustí a nepremieša. Takto pripravenú nátierku dáme do sklíčok a sterilizujeme 10 minút.
Potom môžete už len maškrtiť.

*nátierka nemá chuť úplne ako nutella, ale je veľmi chutná


Pekný deň a dobrú chuť!

PT´:)